Startelva: Buzz – Felix, Henke, Chanon, Kevin – Aman, Tristan, Mathias, Yousef – Pontus, Harry
Avbytare var:
Ghafur som kom in som höger yttermittfältare efter en halvtimme och sedan också spelade till höger i ett tremannamittfält i andra (då vi gått över till 4-2-3-1) tills han blev utbytt kvarten kvar.
Milad som spelade hela andra halvlek som defensiv mittfältare.
Siseko som spelade sista kvarten som högermittfältare.

Skurup började lite bättre än vi utan att skapa särskilt mycket. Efter 10 minuter jämnade spelet ut sig och det var vi som hade den första relativt fina chansen när Aman dribblade framgångsrikt i straffområdet och sedan fick in bollen till Pontus som sköt på ett tillslag men målvakten hann rädda trots att skottet avlossades bara 7-8 meter från målet.

I den 26:e min tog Skurup ledningen efter ett riktigt mönsteranfall men därefter tog vi över och hade en riktigt bra period med många målchanser, bl.a. ett typiskt tungt Tristanskott på frispark från halvdistans som verkligen satte deras målvakt på prov när han lyckades tippa den över ribban. Vi hade också mot slutet en boll som var på deras mållinje ett kort tag innan den rensades bort. Även Skurup hade en fin chans med ett friläge där Buzz gjorde en jättefin räddning.

Andra halvlek var bara några få minuter gammal när en hörna från dem svepte förbi alla i knähöjd. Det hade räckt med en lite alertare Skurupsspelare för att bollen enkelt kunde förpassats in i målburen. I den 53:e min kvitterade vi. Harry hade en nick i ribban och när bollen sedan i princip damp ner på mållinjen (efter ett lite halvtaskigt ingripande – eller icke-ingripande - från målvakten som jag uppfattade – helt fel?) tog Harry returen som ev var över linjen innan den via en Skurupsspelare hamnade hos Pontus som rakade in den (om jag uppfattade det rätt, öppen för korrigeringar runt hela den här situationen).

Spelet var nu och resten av halvleken rätt jämnt – böljade fram och tillbaka. De hade ett tre riktigt bra lägen där Buzz gjorde två fina ingripanden och de en gång missade ett friläge hårresande. Mot det kunde vi ställa ett halvdistansskott av Mathias i stolpen.

I den 74:e min blev Aman utvisad när han fick sitt andra gula kort vilket rimligtvis borde gjort att vi i huvudsak borde slå vakt om vår ledning och ligga på kontringar men istället gick vi nu till ohämmad offensiv i något som blev ett slags 4-1-4 eller 3-1-5 om man ska vara lite elak. Vi fick också till lite halvchanser. Hemjobbet var dock nu inte så imponerande. Det blev enorma ytor på mitten för Skurup att ganska ostört kunna bygga upp sina anfall på. Med tanke på det fick de ut förvånansvärt lite och det segermål de fick in i den 87:e min var bara frukten av jätteslarv från vår sida.

Som helhet en gedigen insats från vår sida med ännu en nykomponerad backlinje som klarade sig jättebra trots att Henke bytte ut sig själv efter en halvtimme och aldrig gick in igen. Vårt passningsspel var det klart bästa i år såväl när det gäller rätt adressat som bra tempo på bollen.

Statistik (våra siffror först); Hörnor: 7-5 Avslut på mål: 9-9 Avslut utanför: 5-4